СКИ Център Осогово, х. Осогово

Posted by on септември 2, 2021

Планиран за посещение :-)

Разстояние от София: 120 км

Време за пътуване: 1 ч 45 мин

GPS координати: 42.197261, 22.624041

Информация: Ски писта „Осогово“ е с дължина над 900 метра и широчина 45 метра. Влекът е тип „Котва“. Тя е с висока степен на трудност и е подходяща за напреднали скиори. Оборудвана е със система за изкуствен сняг и се обработва ежедневно със снегоутъпкваща техника. За любителите на силните усещания ски пистата е осветена за нощно каране.
В съседство се намира „шейнарската писта“. Тя е дълга 1300 метра, но наклона е по-малък, което я прави подходяща за не чак толкова напреднали скиори.
Ски писта „Людмил Янков“ е с дължина 382 метра и широчина 35 метра. Влекът е тип „Паничка“. Тя е със средна степен на трудност, но е подходяща и за начинаещи скиори. Оборудвана е със система за изкуствен сняг, обработва се ежедневно със снегоутъпкваща машина и е осветена за нощно каране. При горна станция на влека има заведение в което се предлагат топли напитки и храна. Там е разположен „Осогово Фън Парк“, който предлага на сноубордистите уникални изживявания преодолявайки серията от кинк бокс, кинк рейл, прав бокс, С-бокс, мини бокс и други уреди за начинаещи и напреднали.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Вашият коментар