Моята Родина

Posted by on август 27, 2013
moiata_rodina

Моята родина

Моята родина е най-хубавото място на планетата. В нея се чувствам така спокоен и така свободен. Нито застрашен, нито заплашен. Тук са моят дом и моето семейство и ме чакат с усмивка.

Да живея в една свободна държава, е прекрасно. България е утвърдена държава от векове и аз се гордея, че съм българин.

Обичам София, защото това е моят роден град. Да живея в столицата е много интересно, защото има хубави училища, мога да ходя на театър, кино и концерти. Наблизо е планината Витоша. Тя предлага условия за туризъм както лятото, така и зимата.

Благодарение на моите родители, аз познавам както моя град, така и много други прекрасни кътчета от България. Аз обичам нашите хубави планини и окъпани в багри поля, прохладните реки и водопадите. Харесва ми смяната на сезоните. Всеки сезон е едно ново начало и носи радост. През зимата е много забавна играта в снега, пролетта – мартеничките, цъфналите дървета и идващите от юг птички. Лятото е толкова хубав сезон с дългите дни и прохладни вечери и игри, че не мога да го опиша накратко. Както лястовичките си идват всяка година, така и моите братовчеди и приятели от близо и далеч, си идват лятото отново в България и аз ги посрещам. А есента е като художник, който минава и оцветява горите с пъстри багри.

Да, за мен, моята родина е най-хубавото място на света. Това да имаш мама и татко, баба и дядо, които те чакат с усмивка, е наистина голямо щастие. България винаги ме приветства и така ще бъде занапред. Аз съм тук, защото тук съм свободен и тук съм спокоен.

Димитър Чоторов – 5 а
03.02.2013г.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.